SCANDAL LA ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI „SULFINA”

Un scandal de proporții care mocnește de mai mult timp, a izbucnit la Asociația de Proprietari „SULFINA” din minicipiu. Câțiva proprietari au reclamat președintele și administratorul la Biroul de Contrul din cadrul Primăriei că ar fi subtilizat importante sume de bani. Controlul nu a întârziat, iar surpriza a fost una pe măsură. Președintele neagă acuzațiile.

Un control efectuat la Asociația de proprietari „SULFINA”, ca urmare a zecilor de reclamații făcute de proprietari, a scos la iveală dispariția unei sume de 35.000 de lei. Cel puțin așa au susținut doi proprietari, membri ai acestei asociații, care au fost astăzi și în audiență la primarul Marius Screciu. Controlul a fost efectuat de Biroul de Îndrumare și Control Asociații de Proprietari din subordinea Direcției Patrimoniu a Primăriei Severin. Până la efectuarea controlului, mai mulți proprietari s-au revoltat pur și simplu împotriva conducerii asociației de proprietari, pe care o consideră responsabilă, atât de datoriile imense către furnizorii de servicii, cât și de sumele de bani care nu se regăsesc în urma controlului. Potrivit procesului verbal  e constatare al organului de control, asociația are datorii mari și către SPAET, în condițiile în care municipalitatea face eforturi imense să găsească resurse pentru a asigura confortul termic. Disperați, oamenii au cerut ajutorul primarului.

Potrivit protestatarilor, președintele Asociației SULFINA, Gheorghe Stoichița, ar fi cel care se face vinovat de haosul creat la Asociația de prorietari și de datoriile acumulate. Numai către furnizorul de agent termic, Asociația are o datorie de peste 200 de milioane de lei vechi. Primarul municipiului a reamintit faptul că este numai un exemplu din multele care motivează facturarea individuală.

Contactat telefonic, președintele Asociației SULFINA, Gheorghe Stoichița, este de altă parere. El spune că totul este în regulă și că la controlul efectuat, administratorul nu a prezentat toate actele pe care le are, dar cu siguranță nimeni nu a sustras niciun leu din banii oamenilor. Mai mult, președintele ne-a avertizat că putem scrie ce vrem, dar răspundem! „Ce spune acolo și toate acuzele care se aduc sunt niște minciuni, pentru că fiecare bănuț este justificat!”, mai spune președintele Asociației SULFINA.

Situația de față nu este nicidecum una singulară. Zeci de asociații de proprietari din municipiu se confruntă cu situații care mai de care mai bizare. Zeci de milioane de lei încasați de la oameni nu mai ajung către furnizorii de servicii, iar furnizarea agentului termic este de fiecare dată o problemă.