SE CERE AJUTOR DE LA GUVERN

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au solicitat sprijin de la Guvern pentru rezolvarea problemelor ce s-au creat în urma inundațiilor din ultima vreme. Acest proiect întocmit la nivelul judeţului va fi înaintat către ministerele Dezvoltării și cel al Afacerilor Interne, pentru despăgubiri și refacerea drumurilor, acolo unde situația o impune.

„Am realizat la nivelul judeţului o evaluare a tuturor inundaţiilor care au fost în lunile mai și iunie, a ieşit o suma de peste 10 mii lei, pe care am trimis-o Ministerului Dezvoltării pentru a fi trecută în fondul de investiţie al Guvernului şi dată localitaţilor respective unde au fost probleme. Este vorba de infrastructură în special, drumuri judeţene, drumuri comunale. Sperăm noi că în cel mai scurt timp, prin intervenția Ministerului Afacerilor Interne, prin Ministerul Dezvoltării, unitățiile administrativ teritoriale vor primi acești bani pentru refacerea infrastructurii”, a declarat prefectul Nicolae Draghiea.

Inundatiile au afectat în Mehedinți 800 de metri de drumuri județene, 10,54 km de drumuri comunale,  23 de km de drumuri de exploatație, fiind distruse și patru poduri.

Cele mai afectate localități au fost: Bâcleș, Breznița-Ocol, Corcova, Cujmir, Dumbrava, Greci, Husnicioara, Ilovita, Ilovăț, Isverna, Izvorul Bârzii, Malovăț, Obârșia Cloșani, Pădina, Ponoarele, Poroina Mare, Prunișor, Punghina, Șimian, Șișești și Vlădaia.