OFERTĂ DIVERSIFICATĂ PE PIAȚA MUNCII

Săptămânal, șomerii mehedințeni sau persoane în căutarea unui alt loc de muncă, sunt informați de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, cu privire la job-urile declarate vacante de către angajatorii din județ.

De asemenea, pentru ca rata șomajului să scadă, și mehedințenii să se angajeze, periodic, sunt organizate cursuri de formare profesională în meserii căutate pe piața muncii.

Astfel, nu mai puțin de 226 de job-uri sunt vacante, în această perioadă.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în meserii precum: muncitor necalificat-24, lucrător bucătărie-15, ospătar-10, ajutor ospătar-10, șofer-10, sudor CO2-10 și vopsitor industrial 10.

Practic, orice şomer, înregistrat în bazele de date ale AJOFM Mehedinți, se poate înscrie la unul din cursurile organizate, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Cei, care doresc informații suplimentare despre locurile de muncă, dar și despre cursurile de formare profesională, le pot obține la sediul AJOFM din Drobeta Turnu-Severin sau din județ, din Orșova, Vînju Mare, Strehaia, Baia de Aramă și Cujmir.