’’SĂ NU-I UITĂM PE CEI CARE UITĂ’’

Mâine, DSP Mehedinți, în parteneriat cu medicii de familie, medicii psihiatri, marcheză Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer! Campania, în acest an, se desfășoară sub sloganul “Să nu-i uităm pe cei care uită”!

21 septembrie 2019, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer! În acest an, campania desfășurată de Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, are ca temă „Înţelegerea și conștientizarea bolii Alzheimer”.

Campania din acest an are ca scop informarea  și conștientizarea populației despre problematica demenței și maladiei Alzheimer. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, care afectează funcționarea mentală.

Anul acesta, la data de 21 septembrie 2019, persoanele care suferă de Alzheimer, familiile acestora, organizațiile implicate, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii se reunesc în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu maladia Alzheimer.

Finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică .