AI PARTE, AI CARTE FUNCIARĂ!

Locuitorii comunei Rogova vor avea parte de Cadastru gratuit! Aceștia, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 vor fi primii care vor putea avea fișa de cadastru în mână, gratuită.

De asemenea, de aceleași beneficii, în județul Mehedinți vor  mai avea parte și alte 12 localități.Deși, mulți au spus că este foarte greu și că, Guvernul nu o să poată face față exigențelor financiare, dar și a realizărilor unui cadastru obiectiv, mai ales gratuit, se pare că până la urmă s-a reușit atingerea acestui obiectiv.

De aceste proiecte vor mai putea beneficia și alte 12 localități din județul Mehedinți. Acestea sunt Tâmna, Prunișor, Ilovița, Hinova, Butoiești, Șimian, Gogoșu, Burila Mare, Jiana, Voloiac, Eșelnița și Stângăceaua.Proiectul este o adevărată reușită, care va ajuta zeci de localități mehedințene.

Sursele de finanțare ale acestui program sunt:  Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, cu suma de 900 de milioane de euro, Fondurile Externe Nerambursabile, dar și Fondurile Europene, prin programul operațional regional, cu suma de 312 milioane de euro.