RESTRICȚII ÎN MEHEDINȚI, IMPUSE DE ÎNMULȚIREA CAZURILOR COVID

Noi restricții în Mehedinți! În șase localități din județ, autoritățile au luat măsura scurtării programului de lucru pentru agenții economici, deoarece, aici, a fost depăşită rata incidenței de 1,5 la mia de locuitori. Este vorba despre municipiul Drobeta Turnu-Severin și comunele Brezniţa Ocol, Izvorul Bârzii, Șovarna, Vlădaia, Poroina Mare.

Creşte rata incidenţei şi în judeţul Mehedinţi. De la zi la zi, tot mai multe cazuri de coronavirus la mia de locuitori sunt raportate. În zonele unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori (calculată la 14 zile), masca e obligatorie în toate spațiile deschise. Pentru moment, în judeţul nostru nu se impune o astfel de măsură.

În ceea ce priveşte activitatea sălilor de spectacole, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele – se reduce capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mia de locuitori. În localităţile cu rate de infectare între 1,5 și 3 la mie vor funcţiona la capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23.00. Unde incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea acestor instituţii va fi sistată.

În ceea ce priveşte campania electorală – evenimentele sunt permise în spaţii interioare cu participarea a maximum 20 de persoane, iar în exterior numărul participanţilor se reduce la cel mult 50 de persoane.

Tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi se va testa o dată pe săptămână prin grija DSP.