Pompierii mehedințeni, acţiuni pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului  Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.În perioada 19-25 octombrie a.c., pompierii mehedințeni au desfășurat 28 de acțiuni, opt dintre acestea în colaborare cu cadre ale IPJ, fiind verificate 168 de obiective.


În urma verificărilor efectuate, care au vizat: 19 unități de învățământ, 5 sedii de primării, o instituție publică și 143 de societăți comerciale, dintre care: 108 magazine, opt spații de alimentație publică, cinci benzinării, cinci piețe, cinci târguri săptămânale, un centru comercial, 10 supermarketuri și un sediu de bancă, pompierii mehedințeni au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale – avertismente, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, săptămâna trecută, echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 93 de misiuni, 69 dintre acestea pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 24 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Reamintim cetățenilor, că doar împreună, respectând măsurile sanitare, putem combate acest virus care ne-a îngrădit libertatea de mișcare și opțiunea de a alege. TREBUIE să conștientizăm că acționând responsabil, ne protejăm, atât pe noi, cât și pe ceilalți. Facem apel la cetățeni să:

  •  păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
  •  poarte corect MASCA, prin acoperirea nasului și a gurii;
  •  mențină IGIENA MÂINILOR;
  •  evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
  •  se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinţi.