„Primul Târg Online de Crăciun exclusiv pentru Copii!”

Opera Comică pentru Copii (OCC) are o veste bună! Vineri, 20 noiembrie 2020, se deschide Primul Târg Online de Crăciun exclusiv pentru Copii din lume! De cinci ani OCC organizează la sediul instituției, pe Calea Giulești 16, acest minunat eveniment pentru copii, iar anul acesta s-a adaptat la condițiile actuale și a mutat toate activitățile în mediul virtual. Astfel, vor reuși să aducă bucuria în casele copiilor din lumea întreagă, nu doar din București, unde se află sediul OCC.

Opera Comică pentru Copii a pregătit multe, multe surprize, iar despre câteva vei afla chiar acum: ateliere creative realizate în direct cu Spiridușii Moșului, jocuri de iarnă pentru seri geroase, jocuri și jucării de sezon și concursuri zilnice!

În continuare, vei descoperi mai multe despre activitățile care te vor face să te bucuri de sărbătoare în fiecare zi până la Crăciun. Spiridușii sunt puși pe treabă, au pentru tine 8 ateliere diferite, iar tot ce trebuie să faci tu este să-ți comanzi kit-ul atelierului preferat de pe magazinocc.ro (care se va lansa cu ediția online a târgului) și să fii conectat la un dispozitiv cu microfon și cameră video funcționale, căci vei lucra gratuit, în timp real, cu unul dintre spiriduși, în funcție de cum te programezi pentru a participa la atelier. Ai de ales între următoarele:

Atelierul de Coronițe de Crăciun – Coroniţa de Crăciun este unul dintre cele mai îndrăgite obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă. Acum este și foarte uşor de confecţionat, trebuie doar să respecţi instrucţiunile spiriduşilor care te vor ajuta la fiecare pas.

Atelierul de Brăduți de Fetru – Decorațiunile de Crăciun făcute de cei mici sunt cele cu adevărat speciale. La acest atelier ai ocazia să-ți creezi tu propriul brăduț dintr-un material la fel de plăcut precum mângâierea unui fular moale într-o zi friguroasă de iarnă. Moș Crăciun sigur va fi impresionat!

Atelierul de Oameni de Zăpadă – Dă viață ideilor tale și confecționează cel mai frumos om de zăpadă chiar la tine acasă. Îl vei putea pune chiar la loc de cinste în bradul de Crăciun.

Atelierul de Origami și Quilling – Fulgii de nea odată prinși în palmă dispar ca prin magie, dar prin origami îți poți confecționa propriul fulg de zăpadă, care nu se va topi. Cei mai pricepuți spiriduși te învață să creezi tot felul de jucării folosind doar hârtie. Prin tehnica plierii și modelării hârtiei, vei descoperi cum poți realiza cele mai simpatice decorațiuni de Crăciun.

Atelierul de Decorațiuni de Brad – Anul acesta îți poți decora bradul cu globuri unice, create chiar de tine. Spiridușii noștri te îndrumă, iar ideile tale pot deveni decorațiuni speciale cu tot felul de forme.

Atelierul de Miniastronomi – Dacă ești fascinat de stele, planete și alte OZN-uri, vino la Atelierul de Miniastronomi, unde confecționezi tot felul de jucării spațiale și înveți cele mai interesante lucruri din univers.

Atelierul de Păpuși – Cele mai îndrăgite jucării sunt cele pe care ți le faci chiar tu. Cu puțină imaginație și multă atenție la indicațiile spiridușilor, vei avea o păpușă care abia așteaptă să se joace cu tine.

OCC se află la a cincea ediție a Târgului Poveste de Crăciun. Aceeași tradiție o are și spectacolul-eveniment care îi dă numele. Anul acesta, în duminicile rămase până la Crăciun, vei avea ocazia să revezi edițiile anterioare, începând cu 2016, precum și Marea Premieră din 2020, unică din toate punctele de vedere, programată chiar în Ajunul Crăciunului. Dacă nu ai văzut niciunul dintre spectacolele acestea în sală, iată la ce atmosferă te poți aștepta în preajma Crăciunului, chiar la tine în casă:  

https://www.youtube.com/watch?v=3YP5DVGX4Wo.

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat activitatea în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență din 9 martie 2020, prima instituție culturală cu aplicație mobilă proprie, cu spectacole și emisiuni originale, apoi prima care a dat startul spectacolelor din 1 iunie 2020, odată cu prima zi când acestea au fost permise, prezentând 100 de reprezentații până la finalul lunii octombrie, iar acum se adaptează din nou, realizând prima ediție a Târgului „Poveste de Crăciun Online” și găsind soluții pentru ca toți copiii, mici și mari, să simtă și anul acesta adevărata atmosferă a Sărbătorilor.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau telefon la 0751.186.008.