SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE VREMEA

Atenționare meteorologică de vreme rea! Mehedințiul se va afla, mâine, sub cod galben de vânt și ninsori. Reprezentanții I.S.U. recomandă, în această situație, prudență.

Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de mâine, 11 februarie, ora 12:00, județul nostru se va afla sub atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă până vineri, 12 februarie, ora 12:00.

Fenomene vizate sunt: răcirea accentuată a vremii, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei.

       În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h. La munte, sunt preconizate rafale de peste 70…90 km/h, care îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h.

          Totodată, nordul județului Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, ce vizează cantități însemnate de apă, până mâine, la ora 12.00.

          De asemenea, mâine, 11 februarie, în intervalul orar 06.00-12.00, nordul județului Mehedinți se va afla sub incidența Codului Galben de polei și intensificări ale vântului. 

ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

Pentru a fi permanent informați, este bine ca cetățenii să asculte la posturile de radio și televiziune, buletinele meteorologice, dar şi informaţiile autorităţilor locale responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.