ȘCOALA DE VARĂ: START LA DISTRACȚIE

Fericire pentru cei mici! Astăzi, Școala de Vară- Labirintul Cunoașterii și-a deschis, din nou, porțile! Programul este implementat de muzeografii Muzeului Regiunii Porților de Fier! Astfel, cei mici, au fost angrenați, începând cu  ora 9:30,  în cât mai multe activități, care să le îmbogățească cunoștiințele, dar și să le lărgească sfera cunoașterii.

Pentru fiecare săptămână s-au putut  înscrie câte 50 de copii, astfel, în decursul a trei săptămâni de Școala de vară, vor fi așteptați circa 150 de copii la Drobeta Turnu-Severin și 40 la Orșova, întrucât, și acolo se va desfășura programul educațional, în această vară.

Copiii vor participa, pe parcursul acestei săptămâni, la activități intitulate sugestiv: “Povestea Lebedei și Povestea Prințesei Tulipa”, „Călătorie la începuturi”, Să țesem și să coasem frumos,  Pictură decorativă și artă religioasă, „În căutarea formelor pierdute”,  „Jocurile copilăriei”, dar și  la jurnalul Școlii de vară.

Încă din prima zi, prichindeii înscriși, s-au putut bucura de activități distractive și interactive. Toate aceste activități au fost organizate afară, în Parcul Arheologic al Muzeului Regiunii Porților de Fier .De altfel,  programul se va desfășura și la Orșova, timp de minimum o săptămână, perioada putând să se extindă, dacă o să existe cereri.