BRANIȘTEA, PRIMA LOCALITATE DIN MEHEDINȚI, ÎN CARANTINĂ

Județul Mehedinți are, începând de astăzi, o localitate carantinată. Este vorba despre comuna Barniștea, acolo unde rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS CoV-2 a atins 8,79 la mia de locuitori. Timp de 15 zile, locuitorii vor avea accesul restricționat. Echipe mixte ale Jandarmeriei și Poliției vor supraveghea zona și vor efectua controale, pe tot parcursul carantinării.

Pe timpul carantinării este permisă intrarea/ieșirea pentru: transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități profesionale în zona carantinată sau persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate. Totodată, este permisă deplasarea pentru persoanele care realizează activități agricole; pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau urgenţe medicale, îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, asistență pentru vârstnici, deces al unui membru în familie.

Pe perioada carantinării, sunt interzise evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) în spații închise și deschise; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; organizarea și desfășurarea de activități în cinematografe și ale instituțiilor organizatoare de spectacole și/sau concerte.

Oficializarea slujbelor religioase se poate face doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane.