PRIMELE SISTEME DE COLECTARE SELECTIVĂ

În Drobeta Turnu-Severin au fost montate primele sisteme de colectare selectivă a deșeurilor de la populație. În locul cunoscutelor publele închise în țarcuri, au apărut containere, în care deşeurile se pot arunca pe categorii. Containerele închid etanș pubelele și astfel este blocat accesul din exterior. Momentan, proiectul este unul pilot.

Municipiul Drobeta Turnu-Severin se alinează în rândul oraşelor moderne unde colectarea deşeurilor se va face într-un mod civilizat. Primăria municipiului a amplasat containere pentru implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană. Pentru moment au fost montate doar cinci astfel de sisteme, dar după o perioadă de probă, ele se vor extinde în toată urbea.Inițiativa municipalității va fi completată cu o campanie de informare a cetățenilor cu privire la colectarea selective. De asemenea, decizionalii locali îi roagă pe severineni să manifeste o atitudine civilizată.

În municipiu sunt 200 de puncte de colectare a deșeurilor și toate acestea vor fi dotate cu astfel de containere speciale de colectare selectivă. Momentan s-au montat doar cinci sisteme, acestea având posibilitatea de depozitare separată pentru plastic și metal, sticlă, carton și hârtie, precum și resturi menajere.