S.O.S EDUCAȚIEI ÎN MEHEDINȚI

Cadrele didactice din trei instituții de învățământ, în luptă cu abandonul școlar! Proiect european, implementat în Mehedinți, “SOS Educației în Mehedinți-SOS Mehedinți”, este un program ce vizează prevenirea și corectarea fenomenului de abandon școlar.

Proiectul”  SOS Educației în Mehedinți” este un proiect european pentru un număr de 355 de persoane din trei școli din județul Mehedinți. Este vorba despre: Școala Gimnazială Balta, din comuna Balta, Școala Gimnazială Regele Mihai I și Școala Gimnazială nr. 15 din Drobeta Turnu- Severin. Prin implemenatarea unor astfel de programe educaționale, se dorește  prevenirea și remedierea abandonului școlar. 

La Școala Gimnazială Nr. 15, elevii, beneficiari ai acestui proiect european, spun că este o inițiativă foarte bună, întrucât, în acest fel, pot să -și facă temele, să participe la activități extrașcolare, să învețe mult mai multe lucruri, care o să îi ajute, cu siguranță, pe viitor. Elevii care participă la acest proiect, și care nu au absențe, vor fi răsplătiți cu o sumă de bani lunar.

Astfel de proiecte sunt binevenite în sprijinul elevilor, care au o situație materială precară, dar care își doresc să aibă șansa la educație.