CASTELUL ARTELOR S-A DESCHIS PENTRU VIZITATORI

Încă un obiectiv turistic, din Drobeta Turnu- Severin, s-a redeschis pentru vizitatori. Este vorba despre Castelul Artelor, unde, pentru cei interesați, au fost pregătite mai multe expoziții. Vizitatorii pot intra în interiorul obiectivului doar cu mască de protecție.


„Programul este de luni până duminică în intervalul orar 9-21 iar vizitatorii pot vedea panorama de la ultimul etaj, expoziția cu poze „Ada Kaleh” la etajul 3, expoziții de pictură la etajul 1 și la parter. Este foarte important să se respecte normele de siguranță de către persoanele care vizitează Castelul Artelor, norme adoptate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, printre care mască de protecție și respectarea distanțării sociale. Tot săptămâna aceasta s-a deschis publicului și zona interioară din cadrul Cetății Medievale a Severinului, partea exterioară putând fi vizitată până acum. Turismul poate deveni una dintre modalitățile de dezvoltare economică a municipiului Drobeta Turnu Severin însă pentru a deveni realitate, e nevoie să facem mai mult de atât.”, declară viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.


Zilnic, zeci de turiști și severineni intră în Castelul Artelor și vizitează spațiile expoziționale. În vârf se ajunge fie pe o scară cu 400 de trepte, fie cu un lift modern de sticlă. Obiectivul turistic este înalt de 27 de metri. Acesta a fost reabilitat pe fonduri europene și introdus în circuitul turistic național și internațional.


Vizitatorii trebuie să plătească un bilet de intrare. Astfel, vizitarea Castelului Artelor costă, pentru adulţi 5 lei, având parte de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele cu handicap grav.