PRIMĂRIA IA PĂCURĂ DE LA REZERVA DE STAT

Zece mii de tone de păcură vor fi solicitate de către municipalitatea din severin de la rezerva de stat. Cantitatea ar trebui să asigure furnizarea agentului termic Drobeta în Turnu Severin, până la finele sezonului rece. Solicitarea a fost aprobată de consilierii municipali și va ajunge pe masa Guvernului, pentru a intra pe circuitul de avizare.

Asigurarea agentului termic până la finalul acestui sezon rece este una dintre problemele spinoase, dar și extrem de urgente, de pe agenda Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin. Primarul Marius Screciu a introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de azi a Consiliului Local municipal un proiect privind acordul de principiu asupra inițierii procedurii de împrumut de la rezerva de stat a unei cantități de păcură. Este vorba de 10 mii de tone de combustibil. Cu maximă urgență, proiectul aprobat în unanimitate va ajunge pe masa Guvernului și va intra pe circuitul destul de lung al avizărilor.  

„Există disponibilitate și din partea Rezervelor Statului și a Ministerului de Interne, este vorvba de 10.000 de tone, ca să putem termina liniștiți sezonul rece, urmând ca pe viitor să vedem, le dăm înapoi, le plătim. Ne dă posibilitatea nouă ca și UAT să nu stăm la mâna nimănui, neavând toți banii în acest moment”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Ritmul și cuantumul încasărilor de la populație pentru agentul termic furnizar s-a mai normalizat și a ajuns undeva la 95 la sută. Singura problem spinoasă este însă la ce data și cum se fac aceste încasări.

„Noi încasăm de la populație la sfârșitul sezonului undeva la 60 la sută din bani. Restul până la 95 la sută cât a fost anul acesta gradul de încasare, îi ducem undeva până prin octombrie – noiembrie. E o mână de ajutor data de Rezervele Statului și le mulțumim pentru lucru”, mai spune primarul Screciu.

După cum deja este știut singura soluție pentru încălzirea în sistem centralizat a municipiului Drobeta Turnu Severin este folosirea celor două cazane închiriate de la fosta termocentrală de la Halânga. Aceste cazane funcționează numai cu păcură, iar cantitățile consummate pe sezon rece sunt impresionante.