SENATOR USR: „SĂ-I CONVINGEM PE CEI DE LA PSD SĂ NU VOTEZE CODUL PENAL!”

Prezent la Drobeta Turnu Severin, senatorul USR Nicu Fălcoi a declarat că există o singură soluție pentru ca atunci când  Codul Pena, recent amputat de Camera Deputaților, se va reîntoarce în Parlament, să nu mai treacă la vot. Senatorul de Timiș spune că va trebui luat fiecare parlamentar în parte și convins că nu este bună dezincriminarea abuzului în serviciu.

Senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, este cel care a cerut Senatului să îi aprobe deschiderea unui cabinet parlamentar în mehedinți, având în vedere că acest județ nu are parlamentari USR. Cererea sa a fost blocată de senatorul ALDE de Mehedinți, Ionuț Sibinescu.

Cu toate acestea, Nicu Fălcoi vine lunar în Mehedinți și ține audiențe atât la sediul USR din Severin, cât și în stradă. La vizita de astăzi, senatorul USR a vorbit despre recentul vot la limită pentru modificările aduse Codului Penal, dat în Camera Deputaților. În opinia sa, legea votată se va reîntoarce în Parlament după ce va fi refuzată la promulgare și atacată la CCR, iar procesul va dura câteva luni. Dar până atunci, parlamentarii PSD trebuie convinși că votul lor e nociv pentru justiție.

„În acest timp, părerea mea este că noi ar trebui să luăm fiecare parlamentar în parte și să negociem cu el pentru a-l determina să nu mai voteze acest cod penal”, a precizat senatorul USR de Timiș. De altfel, el mai spune că la Timiș  este un parlamentar care nu s-a prezentat la vot și chiar a criticat modificările controversate.