ATENȚIE, ȘOFERI! IATĂ, UNDE SUNT AMPLASATE RADARE, ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI!

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier au acţionat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere respectiv impunerea respectării legislației rutiere de toți participanți la trafic.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 190 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 50 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, 38 şoferi care nu au purtat centura de siguranţă și 5 șoferi care nu au respectat normele legale privind depășiri regulamentare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 133.000 lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 30 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Astăzi, radarele vor fi amplasate după cum urmează:

DN6: Dr.Tr.Severin –Şimian –Prunişor –Tamna
DN56A: Şimian – Hinova – Rogova

Pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin:

Bd.Mihai Viteazu – bd.I.C.Batianu – bdul I.C. Brătianu
Bd.T.Vladimirescu – Centura ocolitoare a municipiului