PERCHEZIȚII LA PALATELE RROMILOR DIN STREHAIA

Descinderi, în forță, la primele ore ale dimineții, la palatele rromilor din Strehaia! Polițiștii mehedințeni au organizat mai multe percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice. Persoanele vizate ar fi creat un circuit financiar fictiv pentru obţinerea unor ecobonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi nereale de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul I.P.J Mehedinţi sub coordonarea  procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au organizat 13 percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj, Timiș și Prahova. Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 8.300.000 de lei, prin infracțiuni economice. De asemenea, au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere.

Persoanele percheziționate ar fi întocmit documente pentru 7 societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice efectuează 13 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Timiş și Prahova. Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 8.297.780 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv având ca scop obţinerea unor ecobonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi nereale de reciclare a 4.148.900 kg. de deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, aceştia ar fi întocmit documente pentru 7 societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat. La activități participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dolj, Timiş şi Prahova.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.