ÎNTÂLNIRE A TINERILOR CREŞTIN-ORTODOCȘI

Anul acesta, tinerii creștin-ortodocși din județul Mehedinți, s-au reunit într-un cadru natural de excepție, în localitatea Lupșa de Jos, comuna Broșteni.

Totul: în cadrul Adunării Tinerilor Ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei, adunare aflată la cea de-a zecea ediție.Tinerii Ortodocși din Episcopia Severinului și Strehaiei, s-au întâlnit în cadrul Adunării anuale a tinerilor, ce, în acest an a avut ca tema ’’ Hristos – sufletul satului meu’’.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, oficialitățile au ținut un cuvânt de întâmpinare în care au fost elogiați cei trei piloni ai satului  românesc: preotul, învățătorul și primarul gospodar.Activitățile au continuat în satul Lupșa de Jos cu o  șezătoare specifică satului mehedințean de către grupul de țesători din localitatea Crainici.

Elevii, prezenți la activități, au avut multe de învățat, astfel că au plecat acasă mai bogați spiritual, dar și cu un bagaj de cunoștiințe mai încărcat.Ziua s-a încheiat într-o manieră cu totul specială, tinerii s-au prins cu toții în tradiționala horă a comuniunii și a bucuriei.