SIMPLIFICAREA BIROCRAȚIEI LA PRIMĂRIA SEVERIN

Severinenii vor putea primi, de acum înainte, pe email peste 20 de documente fiscale și, în acest fel, vor economisi timp și resurse financiare. Grație unui proiect inițiat de viceprimarul Daniel Cîrjan, în următoarea ședință a Consiliului Local, se va aproba lista actelor administrative fiscale, a actelor de executare și altor acte emise de Direcția Impozite și Taxe prin email, valabile doar cu semnătura electronică a organului fiscal.

Odată cu această listă, va fi supusă aprobării procedura prin care actele fiscale vor putea fi comunicate, la cererea expresă a cetățeanului, exclusiv prin email. Până acum, severinenii întâmpinau situații de a fi nevoiți să meargă personal la poștă, cu avize tipărite, pentru a putea primi comunicările legale ale Direcției de Taxe și Impozite.

„De multe ori avizele nu se mai găseau, ajungeau târziu sau programul ghișeelor poștale era dificil de respectat. Prin aceasta nouă măsură legislativă de la nivel local, astfel de situații pot fi eliminate, alegând trecerea la comunicare digitală, fără documente tipărite. Severinenii vor putea opta pentru comunicarea strict prin email a actelor fiscale emise de Direcția de Taxe și Impozite, economisind astfel timp semnificativ și îmbunătățind comunicarea dintre Primărie și cetățean”, spune iniţiatorul proiectului, viceprimarul Daniel Cîrjan.

Procedura pentru a beneficia de această opțiune este simplă: cetățeanul depune o singură dată o cerere în scris la registratură care să aibă semnătura sa olografă, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primărie.

„Îndemn cât mai mulți severineni să opteze pentru acest mod de utilizare a canalelor de comunicare, inclusiv pentru documente administrative fiscale. Avantajele cele mai importante: crește viteza de comunicare, se evită erorile poștale, eventuale întârzieri și scad costurile atât pentru primărie, cât și pentru cetățean”, mai spune Cîrjan.