OMIZILE INVADEAZĂ SUDUL JUDEȚULUI ȘI DISTRUG RECOLTELE

Sunt 12 ani de zile de când Ministerul Agriculturii nu a mai alocat fonduri pentru stârpirea omizilor. În tot acest timp, de la an la an, dăunătoarele au început să se înmulțească în gospodăriile mehedințenilor, în ciuda faptului că fiecare localnic încearcă eliminarea acestora pe cont propriu.

Rețeta nu dă roade, așa că s-a ajuns în situația ca sudul județului să fie, pur și simplu, invadat de omizi. Recolta din pomii fructiferi este distrusă, aproape în totalitate, anul acesta, în sudul județului. De vină sunt omizile, care au invadat grădinile oamenilor.


Situația se înrăutățește de la an la an, iar oamenii au ajuns să nu mai poată sta liniștiți nici măcar în case,  din cauza omizilor. De 12 ani de zile, nu au mai fost alocate fonduri de la Ministerul Agriculturii pentru dezinsecția omizilor, așa că oamenii nu se descurcă pe cont propriu.

Singura soluție ar fi ca localnicii să fie ajutați de primării, însă cum bugetele locale sunt și așa împovărate, este foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.