CARTELELE PREPAY, ACHIZIŢIONATE CU ACTUL DE IDENTITATE

De la 1 ianuarie 2020, românii, care cumpără cartele Prepay, trebuie să prezinte cartea  de identitate. Modificarea a fost, deja, publicată în Monitorul Oficial.  În contextul tragediei de la Caracal, mehedințenii se declară încântați de această inițiativă.

“Furnizorii de reţele publice de comunicații electronice mobile au abligaţia de a suporta atât costurile determinate de trasmiterea la numarul 114 a mesajelor tehnice standardizate scurte, ce conţin informaţia de localizare, obţinută pe baza echipamentului.”,se arată în ordonanţa, oficializată recent.

De asemenea, modificările le vizează și pe persoanele juridice, acestea vor trebui să prezinte mai multe documente pentru a achiziționa o cartelă reîncărcabilă.

“Persoanele juridice, vor da următoarele date:denumirea firmei, sediul şi codul unic de identificare, dar și datele personale ale reprezentantului firmei”.

Astfel, pe viitor va exista posibilitatea de a fi identificate persoanele care vor suna pentru ajutor şi se vor depista mai uşor făptaşii.

Mehedințenii sunt încântați de aceste modificări, spunând ei că este ceva normal, ce trebuia implementat mai de mult. Așadar, noi modificări, care îi vizează pe toți românii care au telefon mobil.