NU REVENIM LA STAREA DE URGENȚĂ

Nu se impune starea de urgenţă, ci respectarea regulilor. Este declarația fermă a ministrului Sănătății. Nelu Tătaru, spune că, în acest moment, nu se impune instituirea stării de urgenţă în România, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară, pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de COVID-19.

România este în stare de alertă. Cu toate acestea, nu se poate vorbi despre reîntoarcerea la starea de urgență, conform oficialilor din Ministerul Sănătății.

“Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta. Suntem pe un parcurs crescător cu o creştere progresivă, nu am avut o creştere exponenţială, dar se încearcă, prin respectarea acelor reguli, să stăvilim această creştere şi să rămânem pe acest platou, pentru a putea să ne gândim şi la scăderea numărului de cazuri.“, a precizat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă.

Situația s-a înrăutățit în ultimele zile în întreaga țară, iar multe dintre paturile disponibile, în spitale, la ATI sunt ocupate.