WEEKEND ÎNCĂRCAT PENTRU POMPIERII MEHEDINȚENI

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost solicitați, în acest sfârșit de săptămână, la 40 de intervenții, cele mai multe dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către paramedicii SMURD.

Sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă au intervenit pentru stingerea unui incendiu, care a  izbucnit la o casă în localitatea Molani, comuna Bala. Pompierii au reușit să stingă incendiul, împiedicând răspândirea acestuia la întreaga locuinţă.  Flăcările au cuprins circa 15 metri pătraţi dintr-un perete al casei, obiecte de mobilier, aparatură electronică, tâmplăria şi materiale textile. La intervenţie au participat şi doi voluntari ai S.V.S.U. Bala cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic, produs de un coş de fum.

  Duminică,  în cursul după-amiezii, pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu-Severin au intervenit, în localitatea Şimian, pentru deblocarea uşii unui  apartament, în interiorul căruia a fost găsită o persoană decedată – un bărbat, în vârstă de circa 73 de ani.