MĂSURI PENTRU REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR

Cinci țări  partenere într-un proiect, printre care și România, au un scop comun, acela de a oferi o educație de calitate. Muzeul Regiunii Porților de Fier, a găzduit, astăzi, un atelier de lucru, la care au participat grupuri de elevi din toate cele cinci țări, inclusiv elevi de la Școala Gimnazială Grozești, reprezentanta României.

Proiect, iniţiat cu scopul de a se găsi modalităţi de diagnosticare si de prevenire a abandonului şcolar timpuriu, în mediul rural. În cadrul proiectului, din care fac parte 5 ţări, printre care şi România, Şcoala Gimnazială Grozeşti este parteneră.

Atât cadrele didactice din cele 5 ţări, împreună cu elevii realizează ateliere de lucru în vederea dobândirii de noi abilități, de a crește creativitatea și de a motiva și angaja elevii, din comunitățile izolate,  în activități școlare.

Astazi, atelierul de lucru a avut loc in România, la Drobeta Turnu-Severin, găzduit de Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

Musafirii s-au declarat încântaţi de acest proiect, putând în acest fel să cunoască noi ţări şi culturi.

Fiecare ţară va prezenta bune practici, concentrate  pe anumite aspecte ale abandonului şcolar.

Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani. Din fiecare ţară  vor fi prezenţi câte 6 elevi la întâlnirile proiectului, ceilalţi făcând parte din procesul de diseminare.