MASA DE CRĂCIUN GOLEȘTE PORTOFELELE

În preajma sărbătorilor, mehedințenii se înghesuiesc în magazine să cumpere alimentele necesare. De cele mai multe ori, din dorința de a avea o masă bogată, oamenii cumpără mai mult decât au nevoie, astfel că multe sfârșesc la gunoi. În această perioadă, mehedințenii aleg să scoată din buzunare, pentru mâncare, de la câteva sute de lei, până la câteva mii.

Masa de Crăciun este prilejul ideal pentru întâlnirile cu prietenii și familia. O masă tradițională pentru această sărbătoare, la români, constă în sarmale, cozonac, salată boeuf și piftie.

Când vine vorba despre câți bani au cheltuit pentru masa de Crăciun, părerile sunt împărțite. Unii nu se uită la bani, în timp ce alții încearcă să se încadreze într-o anumită sumă. Din păcate, veniturile nu le pot satisface toate dorințele. Din acest motiv, oamenii ajung să cumpere câte puțin din fiecare.

Și la capitolul cadouri bugetul variază. Cele mai căutate cadouri sunt articolele de îmbrăcăminte, cosmeticele, parfumurile, dulciurile și jucăriile.

Potrivit unui raport al Centrului Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, un român aruncă 129 de kilograme de alimente într-un an. În total, pe zi, în întreaga țară, sunt risipite 6.000 de tone de alimente. Suntem pe locul nouă în Europa la acest capitol.