La volan, sub influența băuturilor alcoolice

La data de 22.09.2020, ora 00:20, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Ordine Publică au depistat, în trafic, un bărbat 38 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Orly din localitate, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, autoturismul în cauză i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de o femeie de 39 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin deși aceasta cunoştea faptul că bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe și încredințarea unui auto pentru a fi condus, unei persoane despre care se cunoaşte că se află sub influența băuturilor alcoolice.