Ion Cupă: „Soluțiile propuse de mediul de afaceri trebuie luate serios în considerare”

https://www.facebook.com/IonCupaPMP/?ref=py_c

PMP va susține un dialog permanent între mediul de afaceri şi sfera politică. Din acest dialog structurat, la nivel central și local, vor rezulta soluţii utile la diversele probleme cu care se confruntă antreprenoriatul din România.

PMP a devenit parte a Pactului pentru Muncă, inițiativă lansată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) care își propune flexibilizarea pieţei forţei de muncă din România.

Ieri, 11 noiembrie CONAF a anunţat semnarea unui acord de susţinere şi cooperare cu Partidul Mişcarea Populară (PMP) pe proiectul Pactul pentru Muncă.La evenimentul de semnare a acordului de parteneriat au participat, din partea iniţiatorilor: Cristina Chiriac – preşedintele CONAF, Andreea Negru – preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Nicoleta Munteanu – vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA), Dragoş Anastasiu – preşedintele Eurolines Group, Franck Neel – preşedintele Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG) şi reprezentant Concordia, şi Cătălin Niţă – director executiv FPPG. Din partea PMP au fost prezenţi, Eugen Tomac, vicepreşedintele Mihail Neamţu şi secretarul general Ioana Constantin.

„PMP Mehedinți va colabora cu filialele locale ale acestor organizații antreprenoriale pentru a promova pe agenda autorităților locale soluții pentru dezvoltare economică și crearea de locuri de muncă bine plătite peste tot în județ”- precizează vicepreședintele național PMP, Ion Cupă, aflat în plina campanie electorală în județ.

PMP consideră că România trebuie să-și adapteze repede sistemul educațional cu nevoile și realitățile economice actuale. Realitatea economică impune recalibrarea școlilor profesionale și dezvoltarea învățământului dual, precum și generalizarea digitalizării învățământului românesc în vederea identificării și implementării meseriilor viitorului.

„Educația în România este insuficient adaptată la cerințele economiei reale. Voi pleda în viitorul Parlament pentru modificarea Codul Muncii în vederea flexibilizării pieței muncii în contextul dezvoltării globale a digitalizării. Este nevoie de o construcție durabilă și sustenabilă a unei strategii pe termen lung a pieței muncii.”- afirmă vicepreședintele național PMP, Ion Cupă, candidat al PMP Mehedinți la Camera Deputaților.

BIROUL DE PRESA PMP MEHEDINȚI