SE VOR LUA MĂSURI LA HIDROSERV

Prezent în Mehedinți, la sfârșitul săptămânii trecute, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a efectuat o vizită de lucru la sucursala Porțile de Fier a HIDROELECTRICA.

Ministrul mehedințean a declarat că a discutat aplicat și despre situația gravă de la HIDROSERV, firma care efectuează mentenanța hidrocentralei în condiții de subfinanțare cronică. În opinia oficialului guvernamental, din ianuarie 2020 situația de aici se va îmbunătății, iar societatea de mentenanță va primi bugetul normal pentru o activitate eficientă.

Ministrul Economiei a mai declarat și faptul că dosarul transformatorului care a luat foc în vara anului 2018 la Porțile de Fier I va fi analizat cu maximă atenție și se vor găsi cauzele ce au fost la un pas de a provoca o catastrofă de proporții.

Angajații de la HIDROSERV s-au aflat în grevă japoneză la începutul lunii noiembrie, când s-au plâns de o serie de disfuncționalități majore în activitatea lor de subfinanțare. De asemenea, foarte multe dintre lucrările de mentenanță de la cea mai mare hidrocentrală din România nu se efectuează cum trebuie, datorită problemelor de la HIDROSERV.