ILOVIȚA – BALTA, PROIECT DEBLOCAT

Un nou proiect de infrastructură accesat de Consiliul Județean Mehedinți ar putea prinde contur, în viitorul apropiat. Consilierii județeni, convocați într-o ședință de îndată, au votat pentru deblocarea proiectului de reabilitare a tronsonului ce pornește din DN6 și traversează localitățile Ilovița, Cireșu, Podeni, Malarișca, având ca punct final Balta, cu o lungime de 37 de kilometri.

Mehedințenii care așteaptă de multă vreme să poată circula în condiții normale pe traseul Ilovița – Cireșu – Podeni – Malarișca – Balta, cu intrare din DN 6, au primit o veste bună de la Consiliul Județean Mehedinți. Într-o ședință de îndată, convocată de președintele forului legislativ județean, s-a votat în unanimitate deblocarea unui proiect European, prin suplimentarea contribuției proprii. Proiectul, aprobat la finanțare anul trecut, avea nevoie de mai multe clarificări pentru a putea ajunge în faza de organizare a licitației și contractarea unui operator economic care să demareze lucrările.

Astăzi am răspuns la ultimele clarificări cerute de ADR, în sensul că am dat o Hotărâre de Consiliu Județean, astfel încât drumul acela depus pe proiect european să poată pleca la contractare către Ministerul Dezvoltării”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul „Reabilitare/Modernizare DJ607C, DN6- Podeni-Malarişca-Balta”, depus de Consiliul Judeţean Mehedinţi, a fost admis pentru finanţare cu fonduri europene în valoare de 66 milioane lei, pe Programul Operaţional Regional, prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, în anul 2018. Investiţia vizează reabilitarea şi modernizarea pe o lungime de 37,157 kilometri.