HĂRNICIE MARE LA PLATA IMPOZITELOR

Direcția Locală de Taxe și Impozite a municipiului Drobeta Turnu Severin și-a deschis de astăzi ghișeele, în toate punctele de colectare din municipiu. Încă din prima zi, severinenii s-au dovedit harnici la plata impozitelor și s-au prezentat la casierii pentru a-și lua o grijă, dar și pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută.

Se poate spune că severinenii sunt harnici atunci când se știu datori la stat. Așa se face că, încă din prima zi în care ghișeele Direcției Locale de Taxe și Impozite s-au deschis, oamenii au venit să plătească integral dările. Uni au făcut-o pentru a scăpa de grija impozitelor, dar cei mai mulți au făcut-o pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută. Bonificația se acordă pentru caei care plătesc integral taxele până la data de 31 martie 2019, inclusiv. Peste 86 de mii de lei s-au plătit în doar trei ore.

„În intervalul de trei ore au fost încasate 860 de milioane de lei vechi, ceea ce înseamnă că severinenii au început să își plătească impozitele, cu bonificație de 10 la sută, bonificație ce se acordă până la data de 31 martie 2019, pentru persoanele fizice și 5 la sută pentru persoanele juridice care achită impozitul în integralitate”, a declarat MARINELA MATEESCU, director Direcția Locală de Taxe și Impozite Severin.

Severinul este printre puținele municipii din România în care impozitele și taxele locale nu s-au majorat, singura majorare survenită fiind una nesemnificativă generate de indexarea cu rata de inflație.

„Majorări de impozite nu există în ceea ce stă în sarcina Consiliului Local, acesta nu a stabilit cote suplimentare, adiționale pentru creșterea impozitului. Avem o creștere a normelor din Codul Fiscal, prin lege, de 1,3 la sută. Sunt nesemnificative ca și creștere a impozitului pe normele fixe, pe impozitul pe clădiri”, a mai subliniat
MARINELA MATEESCU, director Direcția Locală de Taxe și Impozite Severin .

Practic, la impozitul pe clădiri este vorba de majorări de maxim 2 lei, în timp ce la impozitul pe autovehicule, nu sunt majorări la cele cu capacitatea cilindrică de până la 2000 de cmc. Peste această capacitate, majorarea survenită este de doar 5 lei.