Concurs între pompierii din cadrul a cinci inspectorate pentru situaţii de urgenţă

  În perioada 01-02 august 2019, la Detaşamentul de pompieri și pe stadionul Angelescu  din municipiul Dr.Tr.Severrin, se va desfăşura etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. În acest an, etapa interjudeţeană este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA”  judeţului Mehedinţi.

Concursul se va desfășura între echipele inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor  Caraş Severin, Gorj, Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, iar câştigătorii acestei etape se vor califica în etapa naţională a concursului, dacă timpii lor vor fi încadraţi în primele zece pe ţară.

Câştigătorii acestei etape interjudeţene vor fi aleşi în urma timpilor pe care îi vor obţine la cele patru probe de „foc”, care compun competiţia: „Scara de fereastră” , „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.

Concursul va debuta în data de 01 august, începând cu ora 09.00, la Detaşamentul de pompieri Dr.Tr.Severin, unde va avea loc festivitatea de deschidere şi prima probă „Scara de fereastră”, după care, pe stadionul Angelescu din municipiul Dr.Tr.Severin, se vor desfăşura  alte două probe practice. 

În data de 02 august, tot pe stadionul Angelescu , se va desfășura ultima probă a concursului „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, iar la finalul competiţiei va avea loc festivitatea de premiere.

Desfăşurarea competiţiei va fi asigurată de o brigadă de arbitri formată din personal din cadrul ISU  Mehedinţi, coordonată de un arbitru general desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.