GRIJA PENTRU SIGURANŢA COPIILOR, PRIMORDIALĂ

„Ai grijă la cea mai mare grijă:  siguranța copilului tău!” este noua campanie demarată de ISU la începutul acestei luni. Proiectul își propune conștientizarea adulților asupra importanței supravegherii copiilor și a respectării regulilor de siguranță în locuințe.

Cum peste 100 de copii și-au pierdut viața în incendii în ultimii opt ani, iar majoritatea erau nesupravegheați la momentul producerii incidentului,  IGSU, E.ON și Delgaz Grid au demarat acest proiect, având ca scop atenționarea adulților asupra siguranței acasă a propriilor copii. Folosirea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul celor mici. Astfel, 8% dintre români recunosc că au folosit improvizații pentru sobe, coșuri de fum sau centrale pe lemne. De asemenea, 6% admit că au făcut improvizații la instalații electrice, iar 3% la instalațiile de gaz.

Copiii rămân categoria cea mai vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării. În cele mai multe situații ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban. Unul din patru români recunoaște că își lasă copiii mai mici de 10 ani nesupravegheați în locuință.