ACTIVITATEA PIEŢELOR REVINE LA NORMAL

Montarea geamurilor și redeschiderea piețelor, au adus speranța în prag de sărbători atât comercianților cât și cumpărătorilor. Oamenii își pot vinde și cumpăra cele necesare pentru sărbători la adăpost de frigul de afară.

Măsura închiderii piețelor de luna trecută, i-a luat prin surprindere pe comercianții care au fost salvați ulterior de decizia primarilor de a le menține deschise, cu condiția de a îndepărta geamurile. Ultima decizie a guvernului a fost aceea de a le redeschide, montând geamurile înapoi pe poziții. 

Cei care nu frecventează hipermarketurile și sunt fideli produselor de pe tonetele din piețe, au revenit la cumpărături. Comercianții al căror unic venit este cel survenit din vânzarea legumelor și fructelor proaspete din producția proprie, răsuflă ușurați deoarece nu vor mai suferi din cauza frigului.

Se va urmări însă ca primarii și reprezentanții lor să asigure respectarea condițiilor de protecție sanitară, astfel încât o dată cu deschiderea piețelor să nu crească riscul de infectare.