EXAMENUL TRICHINELOSCOPIC, OBLIGATORIU

Cu ocazia sacrificării porcilor, în preajma sărbătorilor de iarnă, mehedințenii sunt așteptați cu probele pentru carnea de porc, la examenul trichineloscopic. Pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin, exista trei circumscripții sanitar-veterninare oficiale.

Principalul motiv pentru care se recomandă examinarea specializată a cărnii înainte de a fi consumată, este acela ca “trichinella spiralis” este o boală care se transmite la om.

Până în acest moment au fost confirmate patru cazuri de trichinella spiralis . Carnea a fost incinerată, iar proprietarii urmează să fie despăgubiți în caz ca îndeplinesc următoarele condiții: animalul să fie crotaliat și înregistrat în baza națională de date și în registrul agricol al primăriei.

Cei care ajung cu probele la examenul trichineloscopic trebuie să aștepte circa 10 minute, cât durează examinarea microscopică a cărnii.

Medicii veterinari oficiali sunt pregătiți și îi așteaptă pe cei care își sacrifică porcii, chiar și în zilele de sâmbătă și duminică. Programul de lucru este afișat pe site-ul D.S.V.S.A Mehedinți, alături de numerele de telefon aferente unde cetățenii pot solicita informații suplimentare.