ETICĂ ȘI INTEGRITATE ÎN M.A.I.

Funcționarii M.A.I., aflați la început de carieră, beneficiari ai unui proiect extrem de importent, inițiat de către Direcția Generală Anticorupție! Și în Mehedinți, a fost demarat stagiul de instruire pentru 23 de angajați din cadrul a trei structuri M.A.I. Timp de trei zile, tinerii vor avea parte de tot ceea ce presupune pregătirea pentru o carieră de succes.

„DGA reprezintă o structură de elită a MAI. Înainte de a fi o instituție, cred că Direcția Generală Anticorupție este un spirit. Am văzut aici cum este promovată integritatea și onestitatea, am văzut aici ce înseamnă repectul pentru oameni și respectul față de oameni. Suntem instituții de fprță ale MAI, iar forța acestor instituție reiese din unitate” – Sunt cuvintele comisarului de poliție Lucian Remus Luca, cel care a condus timp de 9 ani structurile teritoriale din Caraș Severin și Mehedinți ale Direcției Generale Anticorupție.

Pornind de la aceste considerente, DGA implementează, la nivel național, proiectul ETICĂ ORGANIZATIONALĂ ȘI INTEGRITATE ÎN M.A.I., proiect ce se adresează funcționarilor din cadrul ministerului aflați la început de drum. Și în Mehedinți, Serviciul Județean Anticorupție duce la îndeplinire această misiune extrem de importantă pentru cadrele MAI.

Prezentările tematice vor fi susținute de ofițeri din cadrul serviciiilor județene anticorupție Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Gorj, proiectul organizat fiind unul la nivel regional.

La deschiderea evenimentului au mai participat prefectul județului – Nicolae Drăghiea, președintele CJ Mehedinți – Aladin Georgescu și primarul Severinului – Marius Screciu.

Proiectul ETICĂ ORGANIZAȚIONALĂ ȘI INTEGRITATE ÎN M.A.I. se află la cea de-a treia ediție. În această ediție, până acum, s-au derual 10 stagii de instruire în țară. În Mehedinți, tinerii vor particpia la training timp de trei zile.