PROTEST LA PENITENCIARUL SEVERIN

Angajații din Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, în stradă, pentru a-și cere drepturile! Condiții  mai bune de lucru, plata orelor suplimentare, eliminarea discriminării salariale: sunt doar câteva dintre revvendicările lucrătorilor din penitenciare. Salariaților din Mehedinți, li s-au alăturat colegi și din alte județe.

A fost protest la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Oamenii au ieșit în stradă să își strige nemulțumirea față de condițiile de lucru și să își ceară drepturile salariale. Totodată, până în prezent, nu a fost aprobat statutul polițistului de penitenciar, fapt ce atrage alt val de nemulțumire printre salariați.

Salariaților din Mehedinți li s-au alăturat colegi din țara, acolo unde se întâmplă exact ca la noi. Nemulțumirile există în întregul sistem al penitenciarelor din România, căci, exact așa cum declară protestatarii, în unele situații se ajunge că deținuții să aibă parte de condiții mai bune decât angajații de aici.

Nemulțumiri sunt și printre ceialti polițișiti, ceea ar putea duce la proteste și în cadrul altor structuri.

La nivel național, s-a anunțat deja intenția oficialilor de a schimba condițiile de organizare a protestelor, ceea ce ar putea duce la o reducere la tăcere a sindicaliștilor, prin lege.

„Protestăm pentru un condiții mai bune de lucru, pentru un buget mai bun, deoarece acesta a fost diminuat, în cei doi anui de mandat ai ministrului Tudorel Toader, cu aproape 65 la sută. Vrem să nu mai fim discriminați la nivel salarial pentru familia ocupațională din care facem parte, față de celelalte categorii cărora li se aplică legea unică de salarizare”, a declarat Mihai Bărbulescu, președinte CARTEL ALFA MEHEDINȚI.