ELEVII SE ÎNTORC LA ȘCOALĂ DE LUNI

Decizia întoarcerii elevilor la clase o dată cu începutul celui de al doilea semestru a devenit oficială. Părinții și copiii din România au aflat că școlile se deschid începând cu 8 februarie, anunțul fiind făcut de către președintele Klaus Iohannis.

Școlile se vor redeschide din data de 8 februarie, o dată cu debutul celui de al doilea semestru al anului școlar în curs, în funcție de rata incidenței cazurilor de Covid din fiecare localitate în parte. Se vor urma cele trei scenarii: verde, galben și rosu. 

În localitățile cu puține cazuri, potrivit scenariului verde, toți copiii vor merge la școală. În scenariul galben, valabil pentru zonele cu ceva mai multe cazuri, copiii de grădiniță, elevii claselor I-IV și cei din anii terminali vor merge fizic la clase.

În scenariul roșu, doar copiii de grădiniță și elevii claselor I-IV se vor prezenta la școală. În localitățile aflate în carantină, școala va continua în mediul online.

Vor fi scutiți de prezența fizică elevii cu contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, elevii cu aparţinători care au vulnerabilităţi medicale certificate ca atare, elevii care prezintă simptome și profesorii cu vulnerabilități sau simptome de Covid19.

Testarea elevilor constituie în prezent un proiect al Ministerului Sănătății susținut întocmai de către Ministrul Educației.