Cottontex, alternativă pe perioada pandemiei! Fabrica produce măști, în plină criză de astfel de materiale.

De când s-a instalat pandemia de Coronavirus, mehedințenii întâmpină mari dificultăți în a găsi, pe piață, măști, adică fix acele materiale atât de necesare pentru a se proteja. În acest context, atât pentru a veni în întâmpinarea nevoii cetățenilor, cât și pentru a menține, în continuare, activitatea muncitorilor fabricii, Cottontex și-a reprofilat activitatea și produce, în această perioadă, eșarfe tubulare pentru față.

“Noi, având acvititatea în domeniul producției de echipament sportiv (suntem și cel mai mare producător de echipament de ciclismm din Europa), ne-am văzut puși în situația în care sporturile din toate țările s-au oprit. Practic, s-au blocat toate comenzile, s-au oprit toate contractele, iar de pe azi – pe mâine, a trebuit să găsim soluții imediate, pentru a reuși să menținem oamenii la lucru. Materialele, pe care le foloseam, în mod curent, la confecționarea echipamentelor sportive sunt materiale tehnice speciale, cu poliester, care se pot folosi pentru aceste măști. Ele nu sunt măști medicinale, dar pot fi folosite de toate persoanele, care nu interacționează direct cu virusul, cum ar fi în spitale, spre exemplu. La export, vindem foarte mult. Vindem și în țară, suntem activi. În România, nu există, încă, obligativitatea de a purta măști, dar în străinătate cererea este ridicată. Sunt și tări, în care oamenii poartă din propria inițiativă măști.”, declară, pentru Tele2 Drobeta, director general Cottontex, Erol Alin Baeram.

Eșarfele sunt confecționate din poliester 100% și pot fi folosite pentru a acoperi nasul și gura și pentru a ne feri de tuse, strănut, viroze, sau răspândirea stropilor de salivă, în cazul celor care tușesc sau strănută. Măștile sunt confecționate pe diferite mărimi – femei, bărbați și copii – și vin în mai multe culori: negru, roșu sau alb. Astfel, după pandemie, se poate folosi ca accesoriu vestimentar sau ca protecție împotriva vântului și frigului.

Eșarfa poate fi spălată și la temperaturi de maximum 120 de grade, distrugând, astfel, microbii. Producătorul recomandă spălarea articolelor înainte de prima utilizare și apoi igienizarea lor zilnică într-un recipient cu apă clocotită, iar după răcire, spălarea lor cu săpun sau detergent. Timpul de uscare este unul scurt.

Produsele sunt disponibile pentru firme si pentru distribuitori.

Pentru detalii suplimentare si comanda, puteți să contactați: