DRUM NAȚIONAL, LA STANDARDE EUROPENE

Lucrările de modernizare a Drumului Național 57, între Orșsova și Eșelnița, sunt pe ultima sută de metri. În doar câteva zile, investiția se va încheia. Lucările au fost finanțate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara.

In doar cateva zile, soferii ce tranziteaza zona clisurii dunarii, pe tronsonul orsova-eșelnita, se vor putea bucura de drum la standarde europene. Asta: deoarece lucrarile de reabilitare a acestui tronson se apropie, cu pasi repezi, de finalizare. O astfel de investitie era asteptata cu nerabdare si de oamenii zonei.

Investitia a demarat dupa ce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara a decis ca este nevoie de interventie cat mai rapida pe acest tronson national, extrem de tranzitat.

Pe langa faptul ca reabilitarea acestui tronson rezolva o problema a localnicilor, dar si a soferilor, are si menirea de a atrage turisti in zona. Este mult mai usor pentru un judet sa atraga vizitatori, in momentul in care toate utilitatile sunt puse la punct. Pentru ca oamenii sa vina, au nevoie, in primul rand, de drumuri puse la punct, pe care sa circule in conditii normale.

Pe langa lucrarea ce ce se realizeaza in infrastructura rutiera, in zona Clisurii Dunarii, pana in primavara anului viitor, va prinde viata o alta investitie de suflet pentru mehedinteni. Statuia chipiului lui decebal, sculpatat in piatra, si podul de langa ea, vor fi iluminate. Banii necesari investitiilor vor fi alocati atat de consiliul judetean Mh, cat si de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timișoara. Odata realizate aceste investitii, turismul, si asa destul de dezvoltat pe clisura dunarii, ar putea inregistra cresteri si mai vizibile.