CELE MAI TRĂSNITE MOTIVE PENTRU A IEȘI DIN CASE

Cum românu-i inventiv, găsește soluții în orice PROBLEMA. Așa se întâmplă și în plină situație de urgență, impusă în toată țara, iar mehedințeanul nu face excepție de la regulă. Astăzi, vă prezentăm câteva dintre cele mai trăsnite motive invocate pe declarațiile pe propria răspundere, din Mehedinți.

Spre exemplu, un severinean a dat dovadă de o prietenie ieșită din comun. Milos din fire, a sărit în ajutorul prietenului aflat în suferință. Bărbatul a plecat de acasă să îi ducă bere amicului său, aflat în izolare la domiciliu. Pentru a-i convinge pe oamenii legii de fapta sa bună, a completat, inclusiv pe declarație, motivul deplasării. Prietenul la nevoie se cunoaște! Doar că prietenia, în acest caz, i-a scos, din buzunar, o sumă frumușică.

Un alt severinean (aflat în stare evidentă de ebrietate și, în plus, cu sticla de alcool asupra lui) le-a spus polițiștilor (la 02.00 noaptea) că soția l-a trimis să cumpere lapte pentru copil. Și acesta avea declarație pe propria răspundere asupra lui…doar că realitatea nu prea bătea cu cele declarate. Și acest severinean a fost sancționat.

Un alt bărbat (de data aceasta venit dintr-o comună a județului) completase pe declarație, că merge să depună dosarul pentru alocația copilului. Luat la bani mărunți, de oamenii legii, acesta a mărturisit că, de fapt, mai depusese o dată dosarul. Pentru fapta sa, a fost sancționat.

Și curiozitatea a adus amenzi pentru câțiva severineni, în contextul producerii unui accident minor de circulație, soldat doar cu pagube materiale. Locatarii dintr-un bloc au uitat că, pentru a ieși din case, este nevoie de declarație pe propria răspundere și s-au adunat buluc, într-un loc. În acest context, au fost sancționate peste 10 persoane.

Un moment haios l-a oferit un pensionar dintr-o comună mehedințeană, care a completat declarația de mână. Bărbatul a scris că: „Am venit la oraș să iau comanda de <<RĂȚUȘTI>>. M-au sunat, de la magazin de la Severin, să îmi spună că a venit comanda. Și dacă tot am venit la oraș, am zis să merg și până la magazin, să fac și ceva cumpărături.”. Pensionarul a reușit să smulgă zâmbetul de pe chipul oamenilor legii. Bărbatul a fost lăsat să își continue, liniștit, drumul până la magazin, mai ales în contextul în care se afla în intervalul 11.00-13.00, atunci când vârstnicii pot ieși din case pentru achiziţionarea de bunuri necesare traiului.

Conform ultimelor reglementări, dacă cel sanacționat, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, plătește, în termen de 15 zile amenda, va achita jumatate din minimul stabilit de polițist. De la debutul epidemiei, polițiștii mehedințeni au aplicat 1024 sancțiuni contravenționale, în valoarea de aproximativ 2.500.000 lei.

Între timp, dincolo de motivele reale sau mai puțin reale invocate pe declarații, continuă și apelurile justificate sau mai puțin justificate la 112. Un mehedințean a apelat serviciul unic de urgență, pentru a anunța că i s-a furat, din curte, VEVERIȚA. Acum, nu știm dacă oamenii legii i-au găsit sau nu veverița, însă cert este faptul că unele dintre solicitările către 112 sunt de-a dreptul trăznite. https://www.facebook.com/tele2drobeta/videos/146008840163657/UzpfSTEwMDAyMzAwNTE0MzQ5NDo2NTAzNjE4NzI0MDczMTI/