REȚINUȚI PENTRU VÂNZARE DE DROGURI DE MARE RISC

Reținuți pentru vânzare de droguri de mare risc! Este vorba despre patru tineri mehedințeni-trei bărbați și o femeie-care au ajuns pe mâna oamenilor legii, după ce au fost prinși în flagrant. Aceștia comercializau cocaină și cannabis. Totodată, procurorii au ridicat, în urma perchezițiilor domiciliare, sumele de 5.400 de lei și 450 de euro, 2 cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile și cartele SIM, precum și materiale pirotehnice.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au reținut patru tineri, pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept și introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept.

Conform DIICOT, în data de 27 ianuarie 2020, unul dintre inculpați a introdus pe teritoriul României, prin punctul de trecere a frontierei de stat din localitatea Nădlac, județul Arad, droguri de mare risc, pe care le-a predat altor doi inculpați, în parcarea unui restaurant de pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin.

La data de 01.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți, au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului B.I. după ce acesta a predat, în parcarea aceluiași restaurant de pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, inculpaților T.I.V. şi P.B.M, un alt colet, ce ar fi conținut 250 de grame de cocaină și 102 grame de cannabis, produse stupefiante ce urmau a fi comercializate către consumatorii de pe raza județului Mehedinți. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți, au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin, ocazie cu care au fost ridicate sumele de 5.400 de lei și 450 de euro, 2 cântare electronice, un laptop, un card de memorie, 11 telefoane mobile și cartele SIM, precum și materiale pirotehnice“, se arată într-un comunicat al D.I.I.C.O.T Mehedinți.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Mehedinți și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.