CORONAVIRUSUL, ICOANELE ȘI BISERICA

Vestea, că virusul Corona se răspândește, i-a panicat pe mehedințeni. Așa se face că mulți dintre creștini nu mai iau în calcul sărutarea icoanelor, întrucât se tem de o posibilă infectare. Există, însă, și credincioși care consideră că bunul Dumnezeu le este alături și nu li se poate întâmpla nimic.

În contextul apariției cazurilor de coronavirus în România, reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat.

În aceste zile de firească îngrijorare, care a cuprins şi spaţiul nostru public, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri provocate de coronavirus, credinţa, speranţa şi dragostea, discernământul moral, gândul la ceilalţi şi rugăciunea ar trebui sa ne anime pe fiecare în parte, mai mult ca de obicei. Toate măsurile oficiale şi autentice de prevenire a izbucnirii unei epidemii rămân unele raţionale şi sunt menite să diminueze inclusiv aglomerarea unor spaţii publice, nu punerea lor sub lacăt”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

De asemenea, în această perioadă, măsurile de protecție au fost implementate și la nivelul lăcașurilor de cult.

Biserica pledează şi va pleda, ferm, pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate, insistent, de autorităţile medicale şi a tuturor reglementărilor guvernamentale, norme şi reglementări pe care le va împlini ea însăşi concret la nivel comunitar/parohial’’, a mai declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Astfel, până la dispariția acestui virus din România, în biserici, icoanele sunt dezinfectate periodic, iar în cadrul lăcașurilor de cult, este recomandat ca numărul persoanelor să fie unul mai mic, astfel încât între credincioși să se poată păstra o anumită distanță de protecție.