RESTITUIREA TAXEI AUTO, PRIORITARĂ

Proiectul de hotărâre privind restituirea taxei auto, în ședința de Guvern, de astăzi!Eugen Teodorovici, Ministrul Finanţelor, a anunţat că Guvernul va aloca o nouă sumă pentru restituirea taxei auto.Restituirea taxei auto este printre prioritățile guvernului. ANAF a restituit, în perioada 3 – 5 iunie 2019, la nivel naţional, suma de 700 milioane de lei către 420.000 de contribuabili, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceştia în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017.Totuși, nu toți românii și-au primit înapoi banii pe fostele taxe auto, iar ANAF a transmis că demersul va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto.Așa se face că, Guvernul a decis extinderea termenului limită cu şase luni.

„Taxa auto este o obligaţie pe care statul român trebuie să şi-o onoreze, s-au luat banii oamenilor, de-a lungul timpului, nejustificat, şi sumele trebuie să fie rambursate. Am pus în legea bugetului un termen mai larg, final de iunie 2019, dar o sa fie mai devreme”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

Termenul iniţial pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante şi a timbrului de mediu, era luna decembrie a anului trecut, însă potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 114/2018, noul termen este 30 iunie 2019, deşi Comisia Europeană a trimis un aviz prin care soma statul român să acţioneze rapid.