PESTA PORCINĂ AFRICANĂ DIN MEHEDINȚI A AJUNS LA HUSNICIOARA

Alertă maximă pentru autoritățile mehedințene! Focarele de pestă porcină africană se extind cu repeziciune! După episodul de la Gârla Mare, în această dimineață au fost depistați trei porci morți într-o altă localitate mehedințeană. Este vorba de o gospodărie din satul Bădițești, comuna Husnicioara.

Focarele de pestă porcină izbucnesc unul după altul în Mehedinți. După ce la Gârla Mare, pesta porcină africană a fost confirmată oficial și s-au ucis 50 de porcine, populația nu are niciun motiv de liniște. La mare distanță de focarul din Gârla Mare, în comuna Husnicioara, o nouă suspiciune a fost declarată în această dimineață de autoritățile sanitare veterinare mehedințene. În satul Bădițești, medicul veterinar din zonă a depistat un cadavru de porc. Până sosirea echipelor de specialitate de la DSVSA Mehedinți, numărul cadavrelor ajunsese deja la trei.

Au fost prelevate organele celor trei porcine, precum și probe de sânge, care au fost trimise la laboratorul regional de la Craiova. Deși nu se știu încă rezultatele concrete ale analizelor, simptomatologia conduce către noi cazuri de pestă porcină africană.