ELEVII DESCOPERĂ ISTORIA, LA MUZEU

Este modalitatea aleasă de muzeografi cu scopul de  a-i atrage pe micii români către descoperirea trecutului, căci un popor care nu işi cunoaşte rădăcinile, nu poate privi spre viitor.

Elevii mehedințeni descoperă istoria, jucându-se. O nouă lecție interactivă a fost organizată de Muzeul Regiunii Porților de Fier, pentru a marca cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cei, care au învățat despre acest moment istoric deosebit, au fost micii elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 6, din Drobeta Turnu-Severin.

Unirea Basarabiei cu România a fost actul politic exprimat de majoritatea locuitorilor Basarabiei de a reveni la patria mamă, după un veac de ocupație rusească. Profitând de Revoluția rusă și de degringolada internă, rezultată din răsturnarea regimului țarist, românii din Basarabia, sub coordonarea membrilor Partidului Național Moldovenesc, au decis a acționeze pt obținerea autonomiei. Iar acest moment este amintit, acum dupa 101 ani, cu nostalgie de urmaşii bravilor români de atunci.