CONTINUĂ ABUZURILE LA ADRESA LUI ADRIAN CICAN

Noaptea minții! În ciuda deciziei clare și executorie a Tribunalului Mehedinți, de a se întoarce pe funcția de manager al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican a avut în acestă dimineață o surpriză colosală. Primarul Marius Stoica a trimis Poliția Locală peste el cu o decizie nou-nouță de suspendare din funcție. Șocul unei asemenea aberații a fost atât de mare, încât conducerea spitalului a rămas ca la dentist, iar managerul a ajuns la Urgență. Anunțata conferință de presă nu a mai avut loc.

Într-un oraș normal, cu o administrație publică întreagă la minte, cazul șocant al unui manager care și-a câștigat în instanță revenirea pe post, ar fi trebuit să fie doar o formalitate. Nu și la Orșova, municipiul care pare să se guverneze după proriile legi de republică autonomă. Cu decizia Tribunalului Mehedinți în mână și cu toate drepturile conferite de aceasta, Adrian Cican s-a întors astăzi de dimineață la serviciu. Doar că, peste noapte, primarul Marius Stoica a născocit un nou abuz, o altă decizie de eliberare din funcție a managerului. După care a semnat aiureala și a trimis-o la Spital prin Poliția Locală. După un mic scandal la care a fost solicitată și Poliția Municipiului, comunitarii și-au luat decizia aberantă și au plecat cu coada între picioare. Efectiv, în disprețul total al legii, Stoica s-a gândit să dicteze o nouă suspendare. Agitația și spiritele încinse de la fața locului au fost la un pas de a provoca o tragedie. Managerul Adrian Cican a ajuns la Urgență cu un puseu de tensiune și a primit cinci zile de concediu medical. Între timp, municipalitatea  a făcut dispărută decizia și primarul a dat bir cu fugiții.

Decizie bizară și aberantă a edilului-șef a blocat întreaga activitate a spitalului și a creat un haos de nedescris, asat în condițiile în care, la finele acestei săptămâni, vor trebui plătite salariile personalului, iar instituția nu are niciun staf de conducere bine clarificat.

Într-un asemenea haos, creat doar din dorința unei vendete personale, nici personalul medical nu mai are liniștea și confortul necesare activității în slujba sănătății pacienților. Dacă toată lumea caută cu disperare explicații, noi am încercat să le aflăm de la primarul Marius Stoica. Acesta a fugit, însă, din instituție, iar în numele lui, portarul ne-a explicat că avem nevoie de acreditare pentru a vorbi cu primarul. O acreditare ce trebuie luată, culmea, de la registrul agricol.

Nu numai managerul și personalul spitalului sunt profund derutați și nemulțumiți de debandada instaurată de primar, ci și tot mai mulți cetățeni ai Orșovei, care se gândesc chiar la o mișcare de protest amplă împotriva lui Stoica.