CUM SE TRANSMITE VIRUSUL COVID-19?

Particulele emise în timpul vorbirii răspândesc Coronavirusul mai repede decât cele rezultate prin tuse. De aceea, păstrarea distanței fizice și purtarea măștii de protecție sunt cea mai bună măsura de a evita o posibilă infectare.

Covid-19 poate fi răspândit prin mai multe căi, inclusiv prin picăturile emise atunci când o persoană infectată respiră, vorbește sau tușește, de aceea virusul se răspândește mult mai ușor în spații închise decât în aer liber Discuția cu o persoana infectata cu Coronavirus poate fi mai periculoasă decât tusea în apropierea acesteia, din cauza particulelor persistente. Micii aerosoli emiși în timpul vorbirii rămân în aer mai mult timp decât picăturile mai mari rezultate dintr-o tuse.

Astfel, statul fără mască lângă o persoană infectată care vorbește sau tușește, chiar dacă se află la doi metri devine periculos, deoarece în ambele situații există un risc ridicat de infecție. Experții spun ca este nevoie de măști, de distanțare sociala și o ventilație bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spațiu închis și să fie îndepărtate în siguranță.