ATB și Cristian Mungiu la Flight Festival 2019 , în Timișoara

Prima ediție a Flight Festival  se va desfășura pe Aeroportul utilitar Cioca, între 27 și 29 septembrie 2019. În premieră absolută la Timișoara, festivalul fusion de muzică, visual art și tehnologie a fost creat  să ofere  o experiență specială și unică tuturor participanților.  Evenimentul și-a propus să devină un reper obligatoriu pentru zona de vest a țării, mai ales în contextul pregătirilor pentru Capitală Culturală Europeană în 2021.

Timp de trei zile , aerodromul Cioca va deveni un centru al distracției,artei și tehnologiei.  Festivalul se va desfășura pe o suprafață de 5 hectare în care se vor regăsi cele două scene de live performances (scena principală și scena tehno), alături de zone de recreere care cuprind ateliere creative și zone în care participanții pot experimenta realitatea virtuală și realitatea augmentată.

Fostul hangar folosit pentru gararea avioanelor se va transforma într-o sala de cinema premium, coordonată de reputatul regizor Cristian Mungiu, unde vor rula filme ce au făcut înconjurul lumii. Pe timpul nopții hangarul se va metamorfoza într-un spațiu dedicat artei digitale, muzicii experimentale și party-urilor incendiare.

ATB, Brooks, Vama, Dirty Nano și mulți alții vor încânta publicul,  într-o combinație de stiluri care face din Flight Festival unul dintre cele mai așteptate  evenimente muzicale românești.

Stilurile diferite ale artiștilor invitați sunt parte din planul nostru pe termen lung pentru Timișoara și sperăm ca publicul participant să aprecieze și să susțină varietatea propusă pentru prima ediție. Zonele de distracție sunt gândite atât pentru familii cu copii cât și pentru cei care vor să experimenteze noutățile din domeniul inteligenței artificiale”, transmit organizatorii, Fundația Academică Culturală Timișoara, prin directorul artistic Vlad Garboni.

Pentru iubitorii muzicii techno va fi amenajată o scena specială, pe care vor urca artiști importanți .Biletele se găsesc online, pe platforma Entertix, sau în librăriile Cărturești și în magazinele Carrefour din toată țara.