SUNTEM MARI IUBITORI DE ANIMALE

Românii sunt mari iubitori de animale. Conform unui studiu recent, 50% dintre românii din mediul urban dețin animale de companie. Jurnaliștii Tele2 au pornit pe stradă și i-au întrebat pe mehedințeni dacă ar crește animale în apartamente. Locuitorii județului iubesc animalele, însă crescute în curte.

Animalele de companie, plăcerea pentru care românii sunt dispuşi să investească şi timp şi bani. Un studiu arată că peste jumătate dintre românii de la oraşe deţin animale de companie, iar aproximativ 33% dintre aceştia au doar câini, în timp ce aproximativ 27% au doar pisici. Topul celor mai populare animale de companie în rândul românilor este completat de păsări  -respectiv peruși, papagali – aproximativ 22% dintre români îi preferă, pești (9%) și iepuri (5%).

Se pare că românii nu numai că își iubesc animalele de companie, dar au și mare grijă de sănătatea lor. Potrivit aceluiaşi studiu de pe site-ul toateanimalele.ro, proprietarii de animăluţe ori păsări de companie, merg aproximativ de 8 ori pe an la cabinetele  veterinare. Vaccinarea ocupă primul loc – 47% dintre români fac acest lucru pentru animalele lor de companie. Nu în ultimul rând, românii își duc câinii la saloanele de înfrumusețare canine în proportie de 25%, iar cei care au pisici, în proporţie de aproximativ 15%.